Inför Monaco Grand Prix

Tjena. Visst är det roligt med sommar och Formel 1? Det tycket i alla fall jag. Nedräkningen för Monaco Grand Prix börjar alltid precis efter eventet har slutat. Jag gillar verkligen den här banan. Och jag är ju knappast ensam. Så det kan inte vara alltför dumt att tillägna det här blogginlägget till Monaco Grand Prix. Det är den mest långsamma och svåraste banan på hela touren.

Monaco Grand Prix har körts sedan 1929 och man brukar säga att det är bland de allra mest prestigefulla man kan vinna i motorsportvärlden i stort. Det är naturligtvis väldigt stort i Europa och kan likställas med statusen på Indie 500 i USA.

Förra året var det Nico Rosenberg som vann för Mercedes. 2012 vann Mark Webber, 2011 Sebastian Vettel, 2010 Mark Webber igen och 2009 vann Jenson Button.

Det är intressant att titta på hur oddsen sitter för vem som kommer vinna Monaco Grand Prix. Nedanstående tabell är från Betsafe som har satt oddsen för vem som ska vinna.

Lewis Hamilton 1.75
Nico Rosberg 2.75
Sebastian Vettel 10.00
Daniel Ricciardo 11.50
Fernando Alonso 20.00
Kimi Raikkonen 50.00

Jag tror att du kan spela ganska tryggt på att Lewis Hamilton vinner. Jag är för övrigt inne i ett ganska schysst spelflow. Det är inte så att jag håvar in en massa pengar, men jag har i alla fall kul. Skicklighetselementet finns ju där och det gäller ju bara att vara mer påläst än andra (eller åtminstone de som sätter oddsen). Det finns massor av spelbolag som erbjuder möjlighet att spela på Formel 1. Annars finns det andra spel med mycket action som man kan prova om man känner för det!

Förresten, såg ni incidenten med Kimi Räikkonen? Helt sjukt. Han höll på att dödas.

Tänk vilken stor nyhet om Kimi hade blivit överkörd här. Det är helt sjukt.

Marcus Ericsson

Marcus Ericsson är en svensk förare i Formel 1. Marcus har en egen hemsida där han kartlägger sin karriär och hur det kom sig att han nått ändå upp till Formel 1. För att sammanfatta började det, som för så många andra, med go-kart. Där blev han upptäckt av en känd svensk motorsportprofil vid namn Fredrik Ekblom.

Marcus visade att han var en rå talang vilket ingen mindre än Kenny Bräck uppmärksammade. Kenny hjälpte Marcus med karriären och öppnade dörrar för honom så att han kunde ta sig in i Formula BMW UK. Marcus var endast 16 år gammal.

Marcus hamnade snart i Formel 3  i Storbritannien och därefter i Japan. Det gick bra för Marcus som efter flera vinster hamnade i GP2 där han stannade i fyra säsonger.

Som 23-åring tog Marcus Ericsson steget upp i finrummet och anslöt sig till Caterham för att köra Formel 1.

Det är en makalös story som vi fått ta del av i Marcus Erikssons karriär. Det är naturligtvis väldigt roligt att ha svensk närvaro i världens mest prestigefulla motorevent.

En nystart

Hej. Upphill Cup råkade försvinna från webben av olika anledningar. Men nu är vi tillbaka. Comebacken är i lite annan form men det viktigaste är att vi gör oss synliga på internet igen.

Nystarten kommer att vara lite annorlunda eftersom vi inte längre har rollen som arrangörer. Vi är istället glada beundrare av motorsport i stort och Upphillcup.se är vår plattform för att hylla, såga, tycka till och helt enkelt ventilera allt vi tycker om motorsport.