Inför Monaco Grand Prix

Tjena. Visst är det roligt med sommar och Formel 1? Det tycket i alla fall jag. Nedräkningen för Monaco Grand Prix börjar alltid precis efter eventet har slutat. Jag gillar verkligen den här banan. Och jag är ju knappast ensam. Så det kan inte vara alltför dumt att tillägna det här blogginlägget till Monaco Grand Prix. Det är den mest långsamma och svåraste banan på hela touren.

Monaco Grand Prix har körts sedan 1929 och man brukar säga att det är bland de allra mest prestigefulla man kan vinna i motorsportvärlden i stort. Det är naturligtvis väldigt stort i Europa och kan likställas med statusen på Indie 500 i USA.

Förra året var det Nico Rosenberg som vann för Mercedes. 2012 vann Mark Webber, 2011 Sebastian Vettel, 2010 Mark Webber igen och 2009 vann Jenson Button.

Det är intressant att titta på hur oddsen sitter för vem som kommer vinna Monaco Grand Prix. Nedanstående tabell är från Betsafe som har satt oddsen för vem som ska vinna.

Lewis Hamilton 1.75
Nico Rosberg 2.75
Sebastian Vettel 10.00
Daniel Ricciardo 11.50
Fernando Alonso 20.00
Kimi Raikkonen 50.00

Jag tror att du kan spela ganska tryggt på att Lewis Hamilton vinner. Jag är för övrigt inne i ett ganska schysst spelflow. Det är inte så att jag håvar in en massa pengar, men jag har i alla fall kul. Skicklighetselementet finns ju där och det gäller ju bara att vara mer påläst än andra (eller åtminstone de som sätter oddsen). Det finns massor av spelbolag som erbjuder möjlighet att spela på Formel 1. Annars finns det andra spel med mycket action som man kan prova om man känner för det!

Förresten, såg ni incidenten med Kimi Räikkonen? Helt sjukt. Han höll på att dödas.

Tänk vilken stor nyhet om Kimi hade blivit överkörd här. Det är helt sjukt.